Skadin maksuton uutuuspalvelu hyödyntää finanssialan isoa muutosta

Skadi logo.JPG
  • Suomalainen Skadi tuo syyskuussa kuluttajille maksuttoman CreditWorthy-palvelun, joka auttaa muodostamaan kokonaiskuvan omasta taloudesta ja tuo useilta toimijoilta kootun oman talouden datan tukemaan arjen valintoja.

  • Palvelun mahdollistaa EU:n uudistunut maksupalveludirektiivi PSD2, jonka myötä vanhat pankit joutuvat avaamaan rajapintansa asiakkaiden tilitietoihin Finanssivalvonnan luvan saaneille kolmansille osapuolille.

  • Skadi on ensimmäinen suomalainen yritys, joka on saanut Finanssivalvonnalta direktiivin mukaisen toimiluvan.

CreditWorthy luo kuluttajalle kattavan katsauksen henkilökohtaiseen tuloihin, menoihin ja maksuvaraan. Käyttäjä valtuuttaa CreditWorthyn hakemaan analyysia varten tarvittavat tiedot käyttämistään pankeista.

”Moni suomalainen elää usean pankin loukussa, jossa vaikkapa kotitalouden ruokatili voi olla eri pankissa kuin palkkatili. CreditWorthy kokoaa tarvittaessa useastakin pankista tarvittavat tiedot ja luo kokonaiskuvan käyttäjän taloudesta”, Skadin kehityspäällikkö Mikko Nikkanen sanoo.

Menojen ja tulojen lisäksi palvelu antaa liikennevaloilla arvion kuluttajan maksuvarasta. Usein talous suistuu raiteiltaan yllättävien menojen iskiessä, kun omasta taloudesta ei löydy joustoa. Kesäkuun lopussa jo 382 700 suomalaisella oli maksuhäiriömerkintä.

”Tieto omasta taloudesta ja sen maksuvarasta auttaa tekemään parempia päätöksiä arjessa. Tähän tarpeeseen loimme CreditWorthyn”, Nikkanen sanoo.

Antaessaan valtuutuksen käyttäjä voi itse päättää, mitkä tilit hän haluaa tuoda osaksi analyysia. Data on käyttäjän hallinnassa, eikä käyttäjille kohdenneta esimerkiksi mainontaa. Palvelu perustuu kertavaltuutukseen, jonka voimassaolo lakkaa käyttäjän saatua analyysin tuloksen.

Uuden palvelun mahdollistaa syyskuussa voimaan tuleva maksupalveludirektiivi (PSD2), joka pakottaa pankit avaamaan rajapintansa Skadin kaltaisille kolmansille osapuolille. Skadin toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

”Skadille tämä maksuton palvelu on tapa osoittaa, millaista muutospotentiaalia PSD2:ssa on. Jatkossa loistava käyttökokemus ei ole sidottu pankin asiakassuhteeseen”, Nikkanen sanoo.

Lisätietoa:

Mikko Nikkanen

Kehityspäällikkö

Skadi Oy

050 487 6604

mikko@skadi.chat

 

Skadi on ohjelmistoyritys, jonka palvelut automatisoivat rahoitusalan käsityöhön perustuvia työtehtäviä. Vuonna 2017 perustetulla yrityksellä on Finanssivalvonnan myöntämä toimilupa tarjota EU:ssa CreditWorthy-tilitietopalvelua, jossa kuluttaja saa maksuttoman arvion maksuvarastaan. Lisäksi Skadi auttaa Keski- ja Pohjois-Euroopan rahoituksen ja teknologian edelläkävijäyrityksiä säästämään kustannuksia ja parantamaan asiakaskokemusta koneoppivan automaation avulla. www.skadi.chat